8.9.2010

Digijärkkärit - kuolevaa tekniikkaa!

"Nokian N8 -kännykkä haastaa jopa digijärkkärit, tässä sen salaisuus!". Näin mahtipontisin sanoin Nokia mainostaa uusinta kännykkäänsä. "- Ratkaisevaa ei ole se, että kamerassa on 12 megapikseliä. Suurempi kennon koko on se, mikä ratkaisee. Kun se yhdistetään hyvään optiikkaan ja salamaan, puhelimen kamera vastaa 200–300 euron digikameraa ja kilpailee jopa järjestelmäkameroiden kanssa, sanoi Nokian tuotepäällikkö Esa Alanen tänään tiedotustilaisuudessa".

- Mitä enemmän megapikseleitä, sitä enemmän tulee häiriöitä.
- Mitä enemmän kuvassa on häiriöitä, sitä enemmän joudutaan kuvaa jälkiprosessoimaan.
- Mitä enemmän kuvaa jälkiprosessoidaan, sitä enemmän siitä menetetään yksityiskohtia.
- Mitä suuremmalla iso-arvolla kuvataan, sitä suuremmaksi em. vaikutus nousee.

Nokia-johtaja Anssi Vanjoki kommentoi huhtikuussa (2010), että kännykät haastavat kohta jopa digitaaliset järjestelmäkamerat. Yhdyn palkitun lehtikuvaajan Sami Keron näkemykseen: Höpsis.

Meinasin kirjoittaa tästä aiheesta pitkät jutut, mutta koko Nokia-pomojen juttu on niin silkkaa skeidaa, etten edes vaivaudu. Sen sijaan heitän Nokia-pomoille vastaväitteen: Teidän kännykkänne korvaa pöytätietokoneet suuremmalla todennäköisyydellä kuin digitaaliset järjestelmäkamerat.

3 kommenttia:

 1. Tuolla heitolla saatiin kumminkin puhetta ja pulinaa aikaan joten ei se turha ollut. Mainosarvo on ihan mieletön, joskin tämän hetken toteuma tuosta heitosta on vain uuden N8:n kamera, joka vaikka onkin (useimpien testien mukaan) kännymaailman selkeästi paras on kuitenkin vielä pitkän matkan päässä järkkäreistä.
  Uskon että osin tuo heitto pystytään toteuttamaan(riittävän pitkällä aikavälillä) mutta luonnollisesti jo pelkkä fyysinen koko rajoittaa että ei se silloinkaan vastaa täysin järkkäriä kuvanlaadultaan(ja kuka sanoo että lyhyt syväterävyys pitää toteuttaa optisesti, aivan hyvinhan tavan tallaaja voi olla tyytyväinen softalla feikattuun blurriin jonka sen aikainen kännykkä jaksaa vääntää kuvaan automaattisesti?). Tämä tietenkin verrattuna nykyjärkkäreihin, kehittyväthän järkkäritkin vähintään samaa tahtia.

  Tuo pöytätietokoneiden korvaaminen (viihde, netti,yms. -käytössä) on muuten aikalailla se mitä Nokialla visioitiin joskus wap-aikakauden alussa. Sillekin naurettiin(muistatko miltä puhelimien käyttöliittymät silloin näyttivät?), mutta maailma muuttuu ja kännykät muuttuu.

  VastaaPoista
 2. Musta tohon heittoon on ihan turha tarttua, koska se on niin ilmiselvästi sitä samaa markkinointipuppaa kuin esim. Applen iPhone-hyöstelyt, joissa luvataan laitteen omistamisen antavan onnellisen loppuelämän, tuoretta kahvia aamuisin ja seksuaalista tyydytystä.

  Jenkkimainospuppa on täynnä ylitsevuotavaista ja ilman totuuspohjaa olevaa henkselien paukuttelua, joten on ainoastaan luontevaa että suomalainenkin kilpailija ei jättäydy varjoon ja siten haittaa omaa liiketoimintaansa. Ton "haastaa järkkärit"-läpän ottaminen tosissaan kertoo enemmän kuulijasta kuin sanojasta. ;)

  VastaaPoista
 3. VV: En puhunutkaan nyt pöytätietokoneiden korvaamisesta viihdekäytössä. Heitän "yhtä vakavalla naamalla", että nokian kännykät tulee korvaamaan pöytätietokoneet työkaluna mm. tekstinkäsittelyssä - siinä missä ne tulee korvaamaan kameratkin :]

  Haluisin nähdä sen päivän, kun nokia-pomo istuu auton takapenkillä kirjoittamassa kirjaa kännykällä.. Se on varmaan se sama päivä kun työpäivän jälkeen laitan kännykän tyytyväisenä taskuun hyvin suoritetun kuvaussession jälkeen ja pyyhin pölyt hyllyllä lepäävästä Hasselbladista, phaseOnesta tai 1Dmk9:sta..

  VastaaPoista