28.1.2010

Tästä se lähtee!

Heipä hei kaikki rakkaat ja vähemmän rakkaat lukijat (joita on tätä kirjoittaessani kokonaiset nolla). Tämä blogi, nimeltään Testivedos (valmiiksi nimellä pilattu), tulee toivottavasti täyttymään huisin vaikeista aiheista. Niitä on mm. mediakritiikki, ihmisten typeryyksien ruotiminen ja lähestulkoon kaikki muu mikä ottaa päähän tätä suurta pientä kulkijaa. Tiedossa on siis satunnaista avautumista - mutta välillä ehkä myös vakavampia mietteitä.

Sarkasmi, joka on itselleni lähestulkoon tuntematon käsite (sen ollessa jotain muuta kuin syötävää), tulee olemaan läsnä tulevissa teksteissä lähes yhtä varmasti kuin on varmaa se, että avautumista on tiedossa - puolin ja toisin. Ymmärtäjiä naurattaa, ymmärtämättömiä vituttaa. Itseäni ottaa päähän jo nyt.

Alunperin ajattelin aloittaa blogin suoraan täräyttämällä tekstiä eräästä Suomen suurimmasta ajattelijasta, eräästä mediapersoonasta joka aikoinaan vaikutti myöskin televisiossa - nykyisin lähinnä eräässä laatujournalismin lahjassa Suomen kansalle (lue: Iltalehdessä). Vaikka tuo kyseinen paskalehti onkin likimain jätettä lähtien epäpätevistä kolumnisteista iltatyttöjä valokuvaaviin huippukuvaajiin, niin luen silti sen webbiversiota lähestulkoon päivittäin. Myöskin lähestulkoon päivittäin joudun paikkaamaan otsaani sen kohdattua seinä useamman kerran liian lyhyessä ajassa liian kovalla nopeudella. Otsan seinäosumien lukumäärä kulkee käsikädessä Iltalehden web-sivuilla vietettyyn aikaan. Mutta palatakseni aiheeseen, en voinut aloittaa blogiani kirjoittamalla heti kättelyyn mediakriittistä stooria, koska sen tuleva itsekeskeinen tyyli olisi leimannut minut heti kättelyssä halvaksi plagiaattoriksi tai muuten vaan itsekeskeiseksi henkilöksi. Uskallan tästä aiheesta vielä kirjoittaa, koska olen suurempi kuin edesmennyt Tony Halme.

Tämän ensimmäisen blogikirjoituksen tarkoitus on tehdä aikamerkintä siitä, milloin tämä urakka on alkanut - sekä antaa jonkinlaista osviittaa siitä, mitä ajattelin blogiini kirjoittaa. Tässä vaiheessa on kuitenkin mainittava, että kirjoittaja on oikeasti valokuvaaja jonka ulosanti on vääristymättömimmillään kuvallista. Tästä johtuen (sekä lievästä toteamattomasta luki- / kirjoitushäröstä) teksteissä saattaa olla kirjoitusvirheitä, kummallisia lauserakenteita, pilkku- piste- ja puolipistevirheitä ja ties mitä.. Mutta kaikesta huolimatta, antoisaa elämääni tutustumista!

- Karo

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa bloggaamisen maailmaan. ^_^

    - Jone

    VastaaPoista
  2. Hyvää tekstiä. Tätä on pakko alkaa lukea. Seuraavaa päivitystä odotellessa.
    Terveisin ystäväsi pitkän matkan päässä: Daverian

    VastaaPoista