28.1.2010

Mitä vittua Mattiesko Hytönen?

Mattiesko Hytönen, olen lukenut kolumnejasi. En pidä niistä. Minä pidän niistä niin vähän, että tuhlasin minuutin elämästäni antaakseni Iltalehdelle palautetta. Kutsuin sinua muinaisjäänteeksi. Toivoin sinun poistuvan takavasemmalle mahdollisimman pian. Kirjoitustani ei huomioitu. Sekin olisi tapahtunut kymmeniä vuosia liian myöhään.

Näin sinut lapsena televisiossa. Sain siitä traumoja. Mattiesko, voit korkeimmassa oikeudessasi kertoa lieventävän asianhaaran: Minä olen saanut traumoja myös Timo TA Mikkosesta.

Minua ja sinua Mattiesko yhdistää yksi asia. Pidämme palkintojen jakamisesta. Sinä jaoit palkintoja monille julkisuuden henkilöille. Minä jaan nyt palkinnon vain sinulle. Olet vuosikymmenen turha kestis. Saman palkinnon annoin 90-luvulla Timo TA Mikkoselle. Alunperin palkinnon nimi oli "Vuosikymmenen turha kestojulkkis" - muutin sen nimen sinun tähtesi. Ymmärsin, ettet ole julkkis.

Kerroit Matti Nykäsen kutsuneen sinua kuivettuneeksi kurreksi. Olen samaa mieltä. Iltalehdessä näytät kyrpiintyneeltä oravalta jolla on kävyt kateissa. Minä en niitä vienyt.

Tuhlasin tänään 10 minuuttia lukeakseni läpi 10kpl kolumnejasi. Kosteutin kuivakkoa tekstiäsi valitsemalla viisi tyylillesi uskollista tekstiä ja laskin ne kerrat joissa viittaat itseesi. Pääsin noin sataan. Olen istunut lukiossa matematiikan tunneilla. Se tekee keskimäärin noin 20 minä-viittausta per kolumni. Jätin laskuista ne täytekolumnit jotka kirjoitat koska on pakko.

Maailma pyörii sinun ympärilläsi Mattiesko. Saanhan sinutella vaikka emme ole tavanneet; rikon etikettiä, tiedän sen. Käytin myös puolipistettä. Todennäköisesti väärin, mutta uskalsin tehdä sen. En silti toivo pääseväni edes journalismin alkeiskurssille, vaikka sinä Mattiesko, pyysit Joulupukkia pakottamaan itsesi jatkokurssille. Mattiesko, aiheutan sinulle nyt traumoja: Joulupukki on satua.

Muistan lukeneeni kertomuksesi jostain minulle tuntemattomasta, mutta sinun tietämästäsi julkisuuden henkilöstä. Tämä henkilö kuulemma taputti sinua pakarasta Helsingin kadulla. Hän valitsi hyvin. Vierelläsi kävellyt toinen pitkätukkainen henkilö oli kertomasi mukaan naisystäväsi. Hän olisi varmaan tarjonnut nyrkkiä. Kuulin joitakin kuukausia lukemani jälkeen sinun toimineen hieman samalla tavalla pyytäessäsi tuttavaltani huomiota seisten hänen takanaan Helsinkiläisessä yökerhossa. Pitkistä hiuksista huolimatta, kaverini ei ollut se jota etsit. Ehkä kyseessä oli ikäero. Tai se, että kaverini oli myös mies. Minua huvitti.

Toisin kuin monet muut Suomalaiset, sinä olet uskonut sanan olevan puukkoa vahvempi. Mattiesko, suurista leukalihaksistasi huolimatta, et ole tylsistyttänyt ketään kuoliaaksi.

Minä olen huomannut sinussa muutakin Suomalaisuudesta poikkeavaa. Pidät äänestäsi. Minun onnekseni Iltalehti ei ole radio-kanava. Ilmeisesti pidät myös omasta kuvastasi missä muistutat oravaa. Valokuvaaja et kuitenkaan tietääkseni ole. Jos olisit, kuvaisit vain itseäsi. Se on yksi suuri ero minun ja sinun välillä. Minä en kuvaa itseäni.

-K

11 kommenttia:

 1. Vittu mitä jeesustelua. Lopeta samantien.

  VastaaPoista
 2. hienoa! jatka samaanmalliin!

  VastaaPoista
 3. Median kritisoiminen on näemmä hankalaa. (c) Kaarina Hazard

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Sä oot kyl ehkä eka kuvaaja, jolla on myös sana hallussa. I love you - tietyin varauksin :-) Ja muutes, hemmetin hyvin parodioitu MTH:n tyyliä.

  VastaaPoista
 5. Siis MEH:n tyyliä :-)

  VastaaPoista
 6. aivan loistavaa!!! <3 N´mod

  VastaaPoista
 7. jatka samaanmalliin!!!!

  VastaaPoista
 8. Karo! Siähän oot hauska!!! Ja kuivasta oravasta oon ihan samaa mieltä;) t: Saara

  VastaaPoista
 9. Jos/kun M-A Hytönen kohta kupsahtaa, tai muusta syystä päättää lopettaa uransa juornalismin huipulla, kannattaa sinun ottaa Iltalehteen yhteyttä ja tarjota itseäsi sen kuivahtaneen nahkatakkihengarin manttelinperikjäksi. Osuvasti imitoitu.

  VastaaPoista
 10. Saavuin Saaran yllyttämänä ja enpä joutunut pettymään. Sanasäilä Karohattukakkonenhan se siellä :D Kuivalla Oravalla on muutes terävät hampaat ja se puree kaikkia kovasti nuilla palstoilla. Ooppahan varovainen kun se vaanii. T. Janne

  VastaaPoista
 11. Hienoa Karo!

  Mutta turhat julkkiksethan ovat elintärrrrkeitä :)=

  PUSSIES!!!

  VastaaPoista