3.1.2013

Ilta-mediat, nuo väriliitutoimittajien leikkinurkat

Oksettava Ilta-Sanomat iski jälleen negaatiovasaralla muutenkin apatisoitunutta kansakuntaa varpaille. Näyttävä otsikointi "Ruma totuus Suomesta - tässä ovat pahimmat potkijat top-30" viestii kansalaisille lohdutonta näkymää "Sinäkin toivoton paska saat kohta kenkää! Surkuttele nyt ja vie asenne myös omalle työmaallesi!". Taikinaa on maustettu vielä kertomalla, että kyseessä on SAK:n tilasto. (http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288529151155.html)

Pyh.

Tästäkin facebook-sivullani älähtäneenä, hihkaisi kaveri Lappeenrannan erään yrityksen lopettaneen toimintansa ja yli 85:n ihmisen siirtyneen kilometritehtaalle - kuulemma lähes kaikki ovat työllistyneet potkujen jälkeen toisaalle.

Mikä siinä on, ettei valtakunnan media edes tarkoituksella pysty kirjoittamaan positiivista uutista: "Loistava totuus Suomesta - kymmenet tuhannet potkut saaneet ovat työllistyneet toisaalle!

Olisikohan SAK:lla ollut riittävästi ulkoista sukupuolielintä tilastoida samalla kuinka moni on työllistynyt uudestaan - liekö moista tilastoa on edes olemassa. Tarkistakaa joku, itse en jaksa.

Eikä nämä Ilta-medioiden "totuudet" tuohon lopu.

Ilta-lehti uutistoi: "Totuus Niinistön palkka-alesta" (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013010316512707_uu.shtml)

Yritys on kertoa, että Niinistön palkka ainoastaan lasketaan samalle tasolle kuin Halosen toimikaudella; eihän kyseessä ole siis oikeasti mikään palkan leikkaus, vaan palautus siihen missä se oli.

Mitenkäs se yleisen hintatason nousu...

Minäpä nyt kerron teille totuuden Ilta-Medioista.

Niissä työskentelee ne toivottomat toimittajat joita ei oikeisiin sanomalehtiin palkattu. Päätoimittaja on konserniomistajan (lyhyessä) talutusnuorassa ja "uutisten" perimmäinen tarkoitus on aiheuttaa konserniomistajille räätälilasku housuntaskujen laajentamisesta jotta uusi ja isompi lompakko mahtuu varmasti mukaan. Tätä roskauutisointia myydään kertomalla kansalle kuinka huonosti meillä mukamas menee.

En oikeastaan tiedä mikä riistäminen on enää pahempaa kuin, että viedään itsetuntoa latistamalla rahat röyhkeiden valeuutisten tekijöiden taskuun ja luodaan samalla oravanpyörä lisärikastumiselle.


1 kommentti:

 1. Hei!

  Teen Jyväskylän yliopistossa pro gradu -tutkielmaa suomalaisten blogien journalismikritiikistä. Tutkimus liittyy osittain myös tutkija Heikki Kuutin johtamaan Todenmukainen journalismi -hankkeeseen, jota rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö. (Enemmän tutkimushankkeesta ks. http://todjou.blogspot.fi/)

  Olen seurannut blogiasi ja todennut sinun kirjoittavan journalismikriittisiä päivityksiä.

  Graduni tutkimusaineisto koostuu 58 suomalaisesta blogista, joista olen kerännyt muutamia journalismikriittisiä päivityksiä aineistooni. Mukana on myös sinun blogikirjoituksiasi. Tutkimusmetodinani on määrällinen sisällönanalyysi: luokittelen tekstimassan journalismikritiikkiä eri tavoin ja esitän sille seuraavan tutkimuskysymyksen:

  - Millaista kritiikkiä bloggaajat esittävät journalismia kohtaan ja millainen kritiikki herättää keskustelua lukijoiden keskuudessa?

  Jotta tutkimus olisi kattavampi, etsin myös tarkempia tietoja blogien kirjoittajista, lukijamääristä yms.

  Pyytäisinkin sinua ystävällisesti osallistumaan tutkimukseeni ja vastaamaan lyhyeen tutkimuskyselyyn. Linkin kyselyyn saat lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen matleena.m.ylikoski(at)student.jyu.fi. (En voi jakaa linkkiä julkisesti tässä kommentissa.)

  Kysely kartoittaa blogisi taustatietoja sekä sinun käsityksiäsi journalismista ja sen kritiikistä. Kaikki vastauksesi käsitellään nimettöminä.

  Vastauksesi ovat hyvin tärkeitä, koska tutkimuskohteeni - te suomalaiset, journalismikriittiset bloggaajat - olette harvalukuista joukkoa ja harvinaisuudessanne tärkeitä vaikuttajia journalismikriittisessä keskustelussa. Ja journalismikritiikki se vasta tärkeää on, näinä aikoina...

  Kiitos avustasi! Jos haluat lisätietoja tutkimuksesta, vastaan mielelläni. Sähköpostiosoitteeni on matleena.m.ylikoski(at)student.jyu.fi.

  Ystävällisin terveisin Matleena Ylikoski
  journalistiikka
  Jyväskylän yliopisto

  VastaaPoista